.:.Elssanne Arabians.:.Elevage de chevaux Arabes .:.Elssanne Arabians.:.Fokkerij van volbloed Arabieren .:.Elssanne Arabians.:.Fokkerij van volbloed Arabieren

Elssanne Arabians is een stoeterij van hoofdzakelijk Spaanse volbloed arabieren met Nederlandse eigenaren in Midden-Frankrijk. In 2001 hebben wij ons hier in het noorden van de Auvergne, precies in het middden van Frankrijk gevestigd. Vanuit Nederland hebben wij toen 6 arabieren, waaronder onze Spaanse hengst, Bacardi (Thamil x Zalena) meegenomen.

Het jaar daarop hebben we toen hier in Frankrijk en ook nogmaals in Nederland verschillende Spaanse en Russische merries gekocht. Met deze groep paarden zijn we begonnen te fokken. Naderhand hebben we meerdere merries weer verkocht vanwege niet bevredigende fokresultaten.

Inmiddels fokken we met 8 merries waarvan 2 afkomstig uit eigen fokkerij. Sinds 2006 hebben we een tweede eigen hengst, Sukran, een zoon van Drug. Gemiddeld fokken wij 5 à 6 veulens per jaar.

Dankzij de specifieke extensieve opfok groeien de veulens op tot harde, gezonde en sterke paarden geschikt voor sportief gebruik, met name de endurance. Echter in tegenstelling tot vele fokkerijen hier in Frankrijk die specifiek voor de endurance fokken, willen wij absoluut ook mooie paarden fokken met Arabisch type en model, die ook op de shows mee kunnen komen.

Voor onze fokkerij hebben wij de beschikking over een oppervlakte van 36 ha. en twee grote loodsen met 4 loopstallen en 22 boxen. Voor meer informatie over onze hengsten klikt u op "hengsten", voor meer informatie over onze merries klikt u op "merries".

Fokkerij